Kendinize ilahlar edinmeyin, Allah’a ortak koşmayın. Putlar sadece maddi şeyler değildir; kalbinizde Allah’ın yerini alan her şey birer puttur.

 Ey Müminler,

Allah'tan başkasına kulluk etmeyin! Çünkü O, sizi yaratan, rızkınızı veren, yaşamınızı belirleyen ve sonunda dönüşünüzün yalnızca O’na olacağı yüce Rabbimizdir. Kullar, yalnızca Allah'a ibadet etmeli, O'ndan başka hiçbir varlığa boyun eğmemeli ve yalnızca O'ndan medet ummalıdır. Zira Allah’tan başka hiçbir güç, hiçbir makam, hiçbir servet sizleri O’nun rızasına götürecek bir kudrete sahip değildir.

Kur'an-ı Kerim’de Rabbimiz şöyle buyurur: "Yalnızca sana ibadet ederiz ve yalnızca senden yardım dileriz." (Fatiha, 1:5). Bu ayet, hayatın merkezine yalnızca Allah’ı koymamız gerektiğini ve her türlü ihtiyaç için yalnızca O’na yönelmemiz gerektiğini açıkça ortaya koyar. İnsanı yaratan Allah, en iyi bilen ve hükmü yalnızca O verendir.

Ey müminler! Allah’a ibadet etmek, yalnızca O’na boyun eğmek demektir. Dünyadaki hiçbir şey O’nun yüceliğine denk tutulamaz. Ne mal, ne makam, ne insanlar; hiçbir şey O’na ortak koşulamaz. İnsan, nefsine, dünyalıklara ya da başka insanlara kul olduğunda, asıl hürriyetini kaybeder. Gerçek özgürlük, yalnızca Allah’a kulluk etmekle mümkündür. Zira Allah’a kulluk eden, bu dünyadaki her türlü zilletten ve aşağılanmadan kurtulur.

Kendinize ilahlar edinmeyin, Allah’a ortak koşmayın. Putlar sadece maddi şeyler değildir; kalbinizde Allah’ın yerini alan her şey birer puttur. Nefsinize, şehvetinize, malınıza ya da insanlara tapmak, Allah'a şirk koşmaktır. Oysa Allah buyurur ki: "Allah, kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışındaki günahları ise dilediği kimse için bağışlar." (Nisa, 4:48). İşte bu, en büyük uyarıdır.

Ey ümmet! Dünyadaki her şey fani, Allah ise baki olandır. O’na kul olun, O’na güvenin, yalnızca O’ndan yardım dileyin. Zira her şeyin sahibi olan Allah’a yönelenler, dünyada da ahirette de kurtuluşa erecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim