Zenginlik ve fakirlik imtihanı..

 Sevgili Kardeşlerim,

Rabbimiz, bizleri farklı şekillerde imtihan eder. Bu imtihanlardan biri de zenginlik ve fakirliktir. Zenginler, sahip oldukları mal ve mülk ile; fakirler ise bu nimetlerden mahrum kalarak imtihan edilirler. Bu imtihanın hikmeti, bizlerin sabır, şükür, cömertlik ve yardımlaşma gibi erdemleri öğrenmemiz ve uygulamamız içindir.

Zengin kardeşlerim, sizler malınızla imtihan edilmektesiniz. Rabbimiz, size verdiği nimetlerle nasıl davranacağınızı görmek istemektedir. Allah, malınızdan infak etmenizi, ihtiyaç sahiplerine yardım etmenizi ve cömert olmanızı emretmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Veren el, alan elden üstündür." (Buhari, Zekat, 18) Zenginlik, bir imtihandır ve bu imtihanda başarılı olmanın yolu, malınızı Allah yolunda harcamak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Malınızı sadece kendiniz için kullanmak, cimrilik etmek ve fakirleri görmezden gelmek, bu imtihanı kaybetmenize sebep olabilir.

Fakir kardeşlerim, sizler de sabır ve şükür ile imtihan edilmektesiniz. Rabbimiz, size verdiği nimetlere sabretmenizi ve halinize şükretmenizi istemektedir. Fakirlik, bir imtihandır ve bu imtihanda başarılı olmanın yolu, sabırlı olmak, şükretmek ve helal yoldan rızık aramaktır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Sabır, imanın yarısıdır." (Taberani) Fakirlik, bizlere sabrı ve şükrü öğretir ve Rabbimize olan bağlılığımızı artırır.

Ey zengin ve fakir kardeşlerim, unutmayalım ki, dünya hayatı geçicidir ve asıl yurdumuz ahirettir. Bu dünya, bir imtihan yeridir ve bizler bu imtihanları kazanarak ahiretteki ebedi yurdumuza ulaşmalıyız. Zenginlik ve fakirlik, sadece dünya hayatında bizi sınayan araçlardır. Asıl önemli olan, bu imtihanlarda nasıl davrandığımız ve Rabbimize olan bağlılığımızdır.

Zenginler, mallarınızı Allah yolunda harcayarak cömert olun. Fakirler, sabır ve şükür ile Rabbimize bağlı kalın. Hep birlikte yardımlaşarak, dayanışarak ve birbirimize destek olarak bu imtihanları kazanalım. Unutmayalım ki, Allah katında üstünlük, mal ile değil, takva iledir. Rabbim bizleri, zenginliğimizi ve fakirliğimizi doğru şekilde yaşayan, takva sahibi kullarından eylesin.

Selam ve dua ile,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim