Kıyamet, iman edenler ve etmeyenler için büyük bir hesap günüdür..

 Ey Müminler,

Biliniz ki, kıyamet günü Allah'ın belirlediği vakitte, O'nun izniyle gerçekleşecektir. Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmuştur: "Kıyamet saati mutlaka gelecektir. Onda hiçbir şüphe yoktur. Fakat insanların çoğu buna inanmazlar." (Gafir, 40:59). Kıyamet, iman edenler ve etmeyenler için büyük bir hesap günüdür. İman etmeyenlerin üzerine kopacak olan bu büyük olay, onların dünyada işledikleri zulümlerin ve inkarlarının hesabını verecekleri gündür.

İman etmeyenler, bu dünyada Allah'ın varlığını ve birliğini inkar etmiş, peygamberlerin mesajlarını yalanlamış ve Allah'ın yasalarına karşı gelmişlerdir. Kıyamet günü, bu inkarcılar için büyük bir dehşet ve korku günü olacaktır. Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmuştur: "İnkar edenler için gök ve yer açılmayacak ve onlar cennete giremeyeceklerdir; deve iğnenin deliğinden geçmedikçe. İşte suçluları böyle cezalandırırız." (A'raf, 7:40).

Ey müminler, bizlere düşen görev, bu dünyada Allah'a iman etmek, O'nun emir ve yasaklarına riayet etmek ve Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetine uymaktır. Kıyamet günü, iman edenler için bir kurtuluş ve müjde günüdür. İman edenler, Allah'ın izniyle cennete girecek ve ebedi saadete kavuşacaklardır. Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmuştur: "Kıyamet saatinin gelmesinden korkarak ve Rablerinin rahmetini umarak secdeye kapanırlar." (Secde, 32:16).

Bu dünyada imanı güçlü olan, salih ameller işleyen ve Allah'a teslimiyetle yaşayan kullar, kıyamet günü için hazırlıklı olmalıdır. İman etmeyenlerin üzerine kopacak olan kıyamet, bizim için bir uyarıdır. Bu uyarıyı dikkate alarak, hayatımızı Allah'ın rızasına uygun bir şekilde düzenlemeli ve O'nun emirlerine sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız.

Rabbim bizleri, kıyamet günü korkusundan emin olan, iman eden ve salih ameller işleyen kullarından eylesin. Bizleri cennetle mükafatlandırsın ve ebedi saadete eriştirsin. Amin.

Selam ve dua ile,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim