Kınamalardan korkmadan çağını aydınlatan bir aydın, sadece kendi toplumuna değil, tüm insanlığa ışık tutar..

 Gerçek aydın, kınamalara korkmadan çağını aydınlatan kişidir. Bu söz, bir Müslüman'ın hayatında büyük bir anlam taşır. İslam, bize doğruyu söylemeyi, hakkı savunmayı ve adaleti her zaman ayakta tutmayı emreder. Kur'an-ı Kerim'de Allah şöyle buyurur: "Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun." (Tahrim Suresi, 6. Ayet) Bu ayet, bize sorumluluğumuzu ve cesaretimizi hatırlatır.

Gerçek bir aydın, hakkı savunmaktan, adaleti tesis etmekten ve zulme karşı durmaktan asla çekinmez. Peygamber Efendimiz (s.a.v), hayatı boyunca haksızlıklarla mücadele etmiş ve bizlere en güzel örnek olmuştur. O, "Kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin; eliyle düzeltemezse diliyle düzeltsin; diliyle de düzeltemezse kalbiyle buğzetsin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir." (Müslim, İman 78) buyurarak, müminin zulme karşı durma sorumluluğunu vurgulamıştır.

Kınamalardan korkmadan çağını aydınlatan bir aydın, sadece kendi toplumuna değil, tüm insanlığa ışık tutar. Gerçek aydın, İslam'ın evrensel değerlerini savunur ve bu değerleri yaşatmak için elinden geleni yapar. Bu kişi, İslam'ın adalet, merhamet ve barış ilkelerini rehber edinir ve bu ilkeleri yaymak için cesaretle hareket eder.

Bizler de gerçek birer aydın olmak zorundayız. Hakkı savunmalı, adaleti tesis etmeli ve zulme karşı durmalıyız. Bu yolda karşımıza çıkacak zorluklara ve kınamalara aldırmadan, Allah'ın rızasını kazanma gayretiyle hareket etmeliyiz. Unutmayalım ki, Allah'ın huzurunda hesap vereceğimiz gün, yaptıklarımızla ve yapmadıklarımızla yargılanacağız.

Rabbim bizlere, hakkı savunma ve adaleti tesis etme yolunda cesaret ve sabır versin. Bizleri gerçek aydınlar olarak, İslam'ın nurunu dünyaya yaymakla şereflendirsin.

Selam ve dua ile,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim