Dinimiz, akıl ve vicdan üzerine kuruludur..

 Ey müminler,

Bugün üzülerek görmekteyiz ki, bazı insanlar dinimizin yanlış temsil edilmesi ve bağnazlık nedeniyle İslam'dan uzaklaşmaktadırlar. Bu durum, bizler için büyük bir üzüntü ve kaygı sebebidir. İslam, Allah'ın insanlığa gönderdiği son ve en mükemmel dindir. Bu dini yanlış anlamak ve yanlış anlatmak, büyük bir vebaldir.

Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmuştur: "Dinde zorlama yoktur. Doğruluk sapıklıktan ayrılmıştır." (Bakara, 2:256). Bu ayet, İslam'ın insanlara zorla kabul ettirilmemesi gerektiğini, aksine hikmet ve güzel öğütlerle anlatılması gerektiğini bizlere öğretir. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) de İslam'ı en güzel şekilde temsil etmiş, daima yumuşak huylu ve merhametli olmuştur. Onun ahlakı ve hikmeti, insanları İslam'a çekmiş, kalplerde iman nuru oluşturmuştur.

Bağnazlık, İslam'ın ruhuna aykırıdır. İslam, akıl ve hikmet dinidir. Bağnazlık, dar düşünce ve anlayışla hareket etmek, insanları zorlamak ve katı kurallarla dini uygulamaya çalışmaktır. Oysa İslam, kolaylık dinidir. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Kolaylaştırın, zorlaştırmayın; müjdeleyin, nefret ettirmeyin." (Buhari, Müslim).

Dinimiz, akıl ve vicdan üzerine kuruludur. İnsanlara güzel örnek olmak, İslam'ın sevgi, merhamet ve adalet dini olduğunu göstermek, bizim en büyük görevlerimizdendir. Eğer insanlar bağnazlık nedeniyle dinden uzaklaşıyorlarsa, bu durumun sorumluluğu bizlerin omuzlarındadır. Bizler, İslam'ı en doğru ve güzel şekilde temsil etmekle mükellefiz.

Ey müminler, gelin hep birlikte Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) yolunu izleyelim. İnsanlara güzel ahlakımızla, doğru sözümüzle ve hikmetimizle örnek olalım. Bağnazlıktan uzak duralım, İslam'ın güzelliklerini ve kolaylıklarını insanlara anlatalım. Unutmayalım ki, İslam'ın en güzel tebliği, güzel ahlaktır.

Rabbim bizleri, dinimizi en güzel şekilde temsil eden, insanlara doğru yolu gösteren, hikmetli ve merhametli kullarından eylesin. Amin.

Selam ve dua ile,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim