Bulan özünü..

 Esselamu Aleykum Aziz Kardeşlerim,

Bulan özünü, gören yüzünü,
Bir yüzü dahi görmek dilemez.
Vuslatta olan, hayrette kalan,
Hem benzi solar ağlar gülemez yar
*
Ben aşkına göster yüzünü
Bir kez öpeyim ela gözünü yar
Aşık olagör, onun olagör
Sadık olagör, meftun olagör
*
Her şamüseher odlara yanan
Hem benzi solan ağlar gülmez
Vuslatta olan, hayrette kalan
Hem benzi solar, ağlar gülemez.

Bu güzel şiir, sevgi ve aşkın derinliklerini, vuslat ve hasretin duygusal yükünü etkileyici bir şekilde ifade ediyor. İslam perspektifinden bakıldığında, bu duyguların ve ifadelerin ruhani bir boyutu olduğunu görmek mümkündür. Sizlere bu konuyu İslami açıdan nasıl anlayabileceğimizi anlatmak istiyorum.

Bulan Özünü, Gören Yüzünü

İslam’da kişinin kendini tanıması ve özünü bulması, Allah’a olan yakınlığını arttırır. “Bulan özünü” ifadesi, kişinin manevi yolculuğunda kendi içsel benliğini ve Allah’a olan bağlılığını keşfetmesini simgeler. “Gören yüzünü” ise, Allah’ın tecellilerini ve yüceliğini müşahede etmeyi ifade eder. Kişi, Allah’ın yarattıklarını görerek, O’nun kudretini ve güzelliğini anlar.

Vuslatta Olan, Hayrette Kalan

“Vuslat”, Allah’a kavuşma ve O’na yakın olma anlamına gelir. Kişi, Allah’a yakınlaştıkça hayret içinde kalır. Bu hayret, Allah’ın sonsuz gücü, rahmeti ve hikmeti karşısında duyulan şaşkınlıktır. Kur’an-ı Kerim’de bu durumu anlatan pek çok ayet vardır. Allah’ın büyüklüğünü idrak eden bir mümin, sürekli bir hayret ve huşu içinde olur.

Hem Benzi Solar, Ağlar Gülemez

Bu ifadeler, Allah’a duyulan derin sevgi ve özlemin tezahürüdür. Kişi, Allah’a olan sevgisi ve bağlılığı sebebiyle dünya nimetlerinden kopar ve sadece O’na yönelir. Bu dünya geçicidir ve asıl olan ahirettir. Ahiretteki vuslatı arzulayan müminin kalbi, Allah’ın rızasını kazanma yolunda sürekli bir çaba içinde olur.

Ben Aşkına Göster Yüzünü

Bu dizeler, Allah’a olan derin aşk ve muhabbeti ifade eder. Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde, Allah’a olan sevginin ve O’na olan bağlılığın önemi defalarca vurgulanmıştır. Allah’ı seven ve O’nun rızasını arzulayan bir mümin, her an Allah’ın rahmetini ve yakınlığını hisseder.

Her Şamüseher Odlara Yanan

Her sabah ve her akşam Allah’a yönelen, O’nu zikreden ve O’nun rızasını arayan bir mümin, manevi bir aydınlanma yaşar. İslam, her an Allah’ı hatırlamayı ve O’na ibadet etmeyi teşvik eder. Müminin kalbi, Allah sevgisiyle dolup taşar ve bu sevgi onu her türlü dünyevi sıkıntıdan uzak tutar.

İslam ve Aşkın Derinlikleri

İslam’da aşk, sadece dünyevi bir his değil, Allah’a olan derin sevgi ve bağlılıktır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allah’a olan aşkı ve bağlılığı en güzel şekilde yaşamış ve bizlere örnek olmuştur. Allah’a olan aşk ve sevgi, müminin hayatına anlam ve huzur katar.

Sonuç

Kardeşlerim, bu şiir bizlere aşkın ve sevginin derinliklerini, Allah’a olan bağlılığı ve O’na olan özlemi hatırlatır. İslam, bizlere her an Allah’a yönelmeyi, O’nu sevmeyi ve O’nun rızasını aramayı öğütler. Allah’a olan sevgimiz ve bağlılığımız, bizleri her türlü zorluktan ve sıkıntıdan korur ve huzura kavuşturur.

Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Selam ve dua ile,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim