Allah, faizi kesin bir dille yasaklamıştır.

 Bankaların topluma etkileri artık anlaşılmalı. Ailelerin dağılmasına yol açan yine bu bankalar. Bu milletin düşmanı yine bu lanet bankalardır. Bankalar Allah'la savaşıyorlar.


Allah, faizi kesin bir dille yasaklamıştır. Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmuştur: "Ey iman edenler! Allah'tan sakının ve eğer mümin iseniz, mevcut faiz alacaklarınızı bırakın. Eğer bunu yapmazsanız, Allah ve Resulü tarafından size açılmış bir savaş olduğunu bilin." (Bakara Suresi, 278-279). Bu ayet, faizin ne denli büyük bir günah olduğunu ve Allah'a karşı bir savaş ilanı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.


Faiz, insanların emeklerini sömüren, zenginle fakir arasındaki uçurumu derinleştiren ve toplumun ekonomik dengesini bozan bir sistemdir. Faizli işlemler, insanların borç batağına saplanmasına, ailelerin dağılmasına ve huzursuzlukların artmasına neden olmaktadır. Bankalar, bu sistemin merkezinde yer almakta ve toplumu bu girdaba sürüklemektedir.


Bankaların topluma zararları sadece ekonomik boyutla sınırlı kalmamaktadır. Ahlaki ve sosyal yapıyı da derinden etkileyen bu sistem, insanlar arasındaki güveni sarsmakta, kardeşlik bağlarını zayıflatmakta ve toplumsal huzuru bozmaktadır. Bankalar, Allah'ın yasakladığı faizi yaymakta ve bu yolla Allah'la savaşmaktadır.


Ey Müslümanlar, bizler bu zulüm düzenine karşı durmalı, faizsiz bir ekonomik sistemi benimsemeli ve yaymalıyız. İslam, bize adil bir ekonomik düzen kurmamızı ve toplumun her kesimine hakkaniyetle yaklaşmamızı emreder. Rabbimiz, bizden emeklerimizin karşılığını almayı ve başkalarının emeklerini sömürmemeyi ister. Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Faiz yiyen, onu yediren, onu yazan ve şahitlik edenin hepsi lanetlenmiştir." (Müslim, Mesakat 106)


Rabbim bizlere, faizsiz bir ekonomik düzen kurmayı ve bu düzeni yaymayı nasip etsin. Toplumumuzu bu lanetli sistemden kurtarmak için el birliğiyle çalışmalı ve İslam'ın adaletini hayatımızın her alanında tesis etmeliyiz. Unutmayalım ki, Allah'ın yasaklarına karşı çıkmak, sadece bu dünyada değil, ahirette de büyük bir azaba neden olacaktır.


Selam ve dua ile,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim