Müslümanların dünyanın dört bir yanında saldırı altında olduğu bir dönem..

 Esselamu Aleykum Aziz Kardeşlerim,

Bugün, Müslümanların dünyanın dört bir yanında saldırı altında olduğu bir dönemde sizlere sesleniyorum. Tarih boyunca, İslam ve Müslümanlar birçok zorlukla karşılaştı. Ancak her zaman Allah'ın yardımıyla bu zorlukların üstesinden geldik ve imanımızı koruduk.

İmtihan ve Sabır

Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de bizlere şöyle buyuruyor: "Andolsun, sizi biraz korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile deneriz. Sabredenleri müjdele." (Bakara, 155). Bu ayet, Müslümanların karşılaştığı her zorluğun bir imtihan olduğunu ve sabırla karşılandığında büyük mükafatların olduğunu hatırlatır. Sabır, Müslümanın en büyük silahıdır ve Allah'ın yardımıyla her türlü zorluğun üstesinden geliriz.

Birlik ve Dayanışma

Müslümanlar olarak, saldırı altında olduğumuzda birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine acımada ve birbirlerine şefkat göstermede bir vücut gibidir. Vücudun bir organı hastalanınca, diğer organları da bu sebeple uykusuz kalır ve acı çeker." (Buhari, Müslim). Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde, Allah'ın izniyle her türlü saldırıya karşı güçlü oluruz.

Adalet ve Savunma

İslam, adaleti ve hakkaniyeti emreder. Müslümanlar olarak, saldırılara karşı kendimizi savunma hakkına sahibiz. Kur'an-ı Kerim'de Yüce Allah şöyle buyurur: "Size savaş açanlara karşı Allah yolunda savaşın. Ancak haksızlık etmeyin. Çünkü Allah haksızlık edenleri sevmez." (Bakara, 190). Bu ayet, adaletin her zaman korunması gerektiğini ve haksızlık yapmadan kendimizi savunmamız gerektiğini öğretir.

Dua ve Yardım

Saldırı altında olan kardeşlerimiz için dua etmek, onları maddi ve manevi olarak desteklemek her Müslümanın görevidir. Dua, Müslümanın en güçlü silahıdır. Yüce Allah, dualarımızı işitir ve bize yardım eder. Ayrıca, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım ederek dayanışmamızı güçlendirmeliyiz.

İman ve Umut

Unutmayalım ki, her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de bizlere şöyle müjde veriyor: "Demek ki, gerçekten zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten zorlukla beraber bir kolaylık vardır." (İnşirah, 5-6). Bu ayet, her sıkıntının ardından bir ferahlık geleceğini ve Allah'ın yardımının daima bizimle olduğunu hatırlatır.

Sonuç

Kardeşlerim, Müslümanlar olarak saldırılar karşısında yılmadan, sabır ve metanetle hareket etmeliyiz. Birlik ve dayanışma içinde, adaleti ve hakkaniyeti gözeterek kendimizi savunmalıyız. Dualarımız ve yardımlarımızla birbirimize destek olmalı, imanımızı her daim güçlü tutmalıyız. Allah'ın izniyle, bu zorlu günleri de aşacak ve daha adil, daha barış dolu bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Selam ve dua ile,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim