Faiz ve banka sistemleri, bilin ki bu sistemler çökecek ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..

 Ey Müminler,


Günümüz dünyasında karşı karşıya olduğumuz ekonomik sistemler, adaletsizlik ve haksızlıklarla doludur. Faiz ve banka sistemleri, insanları sömürmekte ve toplumsal huzuru bozmaktadır. Ancak, bilin ki bu sistemler çökecek ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.


Allah'ın emirleri doğrultusunda adil ve hakkaniyetli bir düzen kurmak zorundayız. Faiz, İslam'da haram kılınmıştır çünkü faiz, insanların zor durumlarından faydalanarak haksız kazanç elde etmeye neden olur. Bu sistem, insanları köleleştirir ve toplumsal refahı engeller. Allah'ın adaleti, böyle bir sistemi asla kabul etmez.


Bu haksız düzen sona erecek. Faiz ve banka sistemleri yıkılacak, yerine adalet ve merhamet üzerine kurulu bir ekonomi inşa edilecektir. Bu yeni düzen, insanları sömürmek yerine onların refahını ve mutluluğunu hedefleyecektir. Herkesin hakkını aldığı, adaletin tesis edildiği bir ekonomik sistem kurulacaktır.


Bu büyük değişim, bizlerden sabır, azim ve gayret istemektedir. Hep birlikte, adaletli ve dürüst bir ekonomik sistem için çalışmalıyız. Herkesin hakkını aldığı, kimsenin haksızlığa uğramadığı bir düzen kurmak için gayret göstermeliyiz.


Unutmayın ki, Allah'ın izniyle bu değişim gerçekleşecektir. Faiz ve haksız kazanç sona erecek, yerine adalet, merhamet ve dürüstlük üzerine kurulu bir düzen gelecektir. Bu yeni sistem, bizlere dünya ve ahiret saadeti getirecektir.


Ey Müminler, bu adaletli düzeni kurmak için birlik olalım, gayret gösterelim ve Allah'ın rızasını kazanalım. Bu büyük değişim, bizlere barış, huzur ve refah getirecektir.


Selam ve dua ile.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim