Haşyetullah'tan yani Allah korkusu..

 Esselamu Aleyküm Kardeşlerim,


Bugün sizlere, kalplerimizi derinden etkileyen bir kavramdan, Haşyetullah'tan yani Allah korkusundan bahsetmek istiyorum. Haşyet, derin bir saygı ve korkuyu ifade eder. Bu korku, Rabbimizin büyüklüğünü ve kudretini idrak etmekten kaynaklanır. Haşyetullah ise, Allah'a olan bu derin saygı ve korkuyu ifade eder.


Allah korkusu, iman edenlerin kalplerinde yeşeren bir duygudur. Bu korku, bizi kötülüklerden ve günahlardan uzaklaştıran, doğru yolda kalmamızı sağlayan bir kılavuz gibidir. Haşyetullah, bizi Rabbimize daha yakın kılar ve O'nun rızasını kazanma arzusuyla dolup taşarız. Allah korkusuyla hareket eden bir mümin, her adımında O'nun emir ve yasaklarına dikkat eder, hayatını O'nun rızasına uygun olarak şekillendirir.


Allah korkusunu kalbimizde taşıdığımızda, Rabbimizin bize olan yakınlığını ve merhametini de daha derinden hissederiz. Bu korku, bizi daha sabırlı, daha adil, daha merhametli kılar. Kötülüklerden kaçınmamıza, iyiliklere yönelmemize vesile olur.


Haşyetullah, aynı zamanda bizleri Rabbimize karşı tevazu içinde tutar. Kendi acziyetimizi ve O'nun yüceliğini idrak etmemizi sağlar. Bu idrak, bizi kibirden, gururdan ve nefsimizin kötü arzularından korur. Allah korkusuyla dolu bir kalp, sürekli O'na yönelir, O'ndan medet umar ve O'na sığınır.


Kardeşlerim, Haşyetullah'ı kalplerimize yerleştirmenin en güzel yolu, Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlamak, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) hayatını ve sünnetini öğrenmek ve ona uygun yaşamaktır. Rabbimize olan bağlılığımızı artırmak, O'nun rızasını kazanmak için sürekli dua etmeli, ibadetlerimizde derin bir huşu ile O'na yönelmeliyiz.


Unutmayalım ki, Allah korkusu bize dünyada huzur, ahirette ise kurtuluş sağlar. Rabbimizin rızasına nail olmayı, O'nun rahmetiyle kuşatılmayı hepimize nasip etsin. Allah'ın sevgisi ve korkusuyla dolu bir hayat sürmek dileğiyle.


Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim