Tebessüm

 Sevgili Kardeşlerim,


Tebessüm, Allah'ın bizlere bahşettiği, kalpleri yumuşatan, gönülleri birleştiren ve yüzleri aydınlatan müstesna bir nimettir. Bir tebessümle, umutları yeşerten, dargınlıkları gideren ve sevgiyi artıran büyük bir güce sahip olabiliriz. Tebessüm, sadakanın en kolayı, fakat etkisi en derin olanıdır.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "Gülümsemeniz bile bir sadakadır" buyurmuş, böylece tebessümün, insanlar arasında sevgi ve muhabbeti artıran bir sadaka olduğunu vurgulamıştır. Bu basit, fakat güçlü eylem, yürekleri ısıtır ve insanlar arasında bir köprü görevi görür.


Kardeşlerim, unutmayalım ki bir tebessüm, zor günler geçiren birine umut olabilir, yalnızlık çeken bir kalbe dost olabilir ve hüzünlü bir yüze neşe getirebilir. Öyleyse, bu değerli sünneti ihya edelim ve tebessümümüzü cömertçe paylaşalım. Karşılıklı sevgi ve saygının artmasına, toplumumuzun daha barışçıl ve huzurlu bir yer haline gelmesine katkıda bulunalım.


Rabbimiz, yüzümüzden tebessümü eksik etmesin ve kalplerimizi daima sevgiyle doldursun. Tebessümün, hayatımızda ve etrafımızdaki insanların hayatında pozitif bir değişim yaratmasını dilerim.


Selam ve sevgilerimle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler