İsrail Ne Zaman Duracak?

 Yeryüzünde zulüm sürdüren rejimlerin başında İsrail gelmektedir. Mazlum Filistin halkına uygulanan baskılar, işgaller ve haksızlıklar, yıllardır devam eden bir yara olarak insanlığın vicdanında kanamaktadır. İsrail devleti, gücünü büyük ölçüde dünya üzerindeki faiz ve sömürü sistemine dayanan küresel düzenin arkasındaki güçlerden almaktadır. Ancak her zulüm bir son bulur ve her haksızlık ilahi adaletle karşılık bulur. İsrail de, bu zulüm dolu politikalarının karşılığını mutlaka alacaktır.


İsrail’in durması, sadece siyasi bir mesele değildir. Bu, insanlık adına ahlaki ve ilahi bir sorundur. Zulüm üzerine kurulan bir devletin, halkların haklarını gasp ederek ayakta kalması mümkün değildir. Zira Allah'ın düzeni, adalet üzerine kuruludur. İsrail, dünya üzerinde döktüğü kanın, gasp ettiği toprakların ve yok ettiği masum hayatların hesabını vermeden durmayacaktır. İsrail’in zalim politikalarını sürdürmesinin ardındaki güç, dünya üzerindeki faiz sistemiyle beslenen zalim düzenin bir parçasıdır.


Ancak, İsrail’in durması için sadece Filistin halkının mücadelesi yeterli değildir. Tüm Müslümanların ve vicdan sahibi insanların birlik içinde bu zulme karşı durması gerekmektedir. Yeryüzündeki adaletin tesisi, insanların vicdanlarına ve Allah’a olan inançlarına bağlıdır. İsrail zulmü sona erdiğinde, bu sadece bir bölgenin kurtuluşu olmayacak, tüm insanlık için bir adalet zaferi olacaktır.


İsrail’in duracağı gün yakındır. Allah’ın ilahi takdiri, hiçbir güç tarafından engellenemez. Zulümle kurulan her yapı, en sonunda adalet karşısında çökmeye mahkumdur. İsrail devleti, bu zulüm düzenini sürdürdükçe, kendisini yıkıma sürüklemekte olduğunu bilmiyor. Zalimlerin, adaletsizlikleriyle ayakta kalması mümkün değildir. Allah’ın izniyle, İsrail de diğer zalim yapılar gibi çökecek, mazlumlar hakkını alacak ve adalet yeryüzüne egemen olacaktır.


İsrail’in durması, ancak ilahi adaletin tesisi ile mümkün olacaktır. İsrail’in işgalleri, zulümleri ve haksızlıkları, Allah’ın hükmü ile sona erecek. O gün geldiğinde, zulme uğrayanların yüzleri gülecek, hak yerini bulacak ve dünyada barış hüküm sürecektir. İsrail’in sonu, ilahi adaletin zaferi ile gelecektir.


---

Ey her şeye gücü yeten Allah’ım! Zulmüyle mazlumları inleten, yürekleri kanatan, toprakları işgal eden, masum canları hiçe sayan İsrail’in zulmünü sonlandıracak olan Sensin. Dualarımızı kabul et ve bu zalim devlete dur diyecek gücü halkların kalbine indir.

Ya Rab! Sen her şeyi bilen, her şeyden haberdar olansın. Filistin halkının çektiği acılar, dökülen gözyaşları, gasp edilen haklar, masumların canlarına kıyılması, hep Senin ilahi adaletine havale edilmiştir. Sen mazlumların sahibisin ve zalimlerin hükmünü sona erdirecek tek kudretsin.

Allah'ım, adalet ve merhamet adına, İsrail’in zalimliğini tez zamanda durdur! Bu işgalin ve zulmün artık sona ermesi için Senin yardımına muhtacız. Senin adaletin yeryüzüne indiğinde, ne bir zalim ayakta kalabilir ne de bir haksızlık sürdürülebilir. Sen ki zulmedenlerin cezasını, en güzel şekilde veren Rahman ve Rahim olansın.

Yüce Rabbim, Filistin’deki mazlumları muhafaza eyle, onların hakkını gözet ve onları zalimlerin pençesinden kurtar. Yeryüzünde adaletin, huzurun ve barışın yeniden hâkim olmasını nasip eyle. İsrail’in zulmünü sona erdir, zalimlerin kalplerine korku sal ve onlara hidayet ver. Tez zamanda, bu acıların bitmesi için Senin rahmetine sığınıyoruz.

Amin, ya Rabbel alemin!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim