Adaletin Tezahürü İçin Dua

 Ya Rabbi, adaletin ve merhametin sahibisin. Sen, zulme uğrayanların feryadını duyan, haksızlık karşısında sessiz kalmayan tek güçsün. Bugün, masum insanların yaşadığı acıları ve çektikleri zulmü sana arz ediyoruz. İsrail devleti, kendi kendini yönetme hakkından mahrum bırakılmalıdır. Bu haksız düzenin sona ermesi için kalplerimize güç, bedenlerimize cesaret ver. Zulmün karşısında dimdik durabilmemiz için bize ilham et.

Ey Rabbim, adaletin hâkim olduğu bir dünya yarat. Haksızlıklara karşı direnenlerin yanlarında ol. Onların seslerini yükselt, umutlarını taze tut. Zulmün sona ermesi için gereken iradeyi ve kararlılığı bizlere bahşet.

İnsanların, barış içinde bir arada yaşama arzusunu destekle. Kendi egemenliğini koruma iddiasındaki yapıların, mazlumların haklarını gasp etmesine asla müsaade etme. Haksızlıkların karşısında duracak bir güç oluştur, bizlere de bu yolda ilerleme cesareti ver.

Ya Rabbi, kalplerimizi sevgi ve hoşgörü ile doldur. Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmemizi sağla. Adaletin tecelli etmesi için, zulme uğrayanların haklarının korunmasını ve barışın sağlanmasını dileriz. Zulmün sona erdiği, herkesin hakkının korunduğu bir dönem için dualarımızı kabul et.

Adaletin hüküm sürdüğü bir dünyada, zulmün ve haksızlığın kökünün kazınması için gereken her şeyi yap. Haksızlık üzerine kurulu tüm düzenlerin devrilmesi için çalışmalara destek ver. Herkesin eşit haklara sahip olduğu, barış ve huzur içinde yaşadığı bir dünya için dua ediyoruz. Amin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim