Öyleyse korkmayın! Allah bizimle olduktan sonra, ne dünya ne de zalimler bizi yenebilir.

 Ey iman edenler,

"Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak" diye haykıran bir ruh, aslında Allah'a olan teslimiyetin, imanın ve İslam'ın ebediliğini vurguluyor. Biliniz ki, bu söz, yalnızca bir milletin bayrağına olan bağlılığını değil, Allah'ın yolunda yürüyenlerin asla yok olmayacağını ve bu kutlu davanın her daim ayakta kalacağını müjdelemektedir.

İman edenler için korku, yalnızca Allah’tan gelendir. Korku duyan bir kalp, zayıflığa ve ümitsizliğe kapılırsa, bu yalnızca dünya hayatının geçici zorluklarından kaynaklanır. Oysa Allah bize buyuruyor: "Allah’ın dostları için korku yoktur, onlar üzüntü de çekmezler." (Yunus, 10/62). Bu yüzden, hak yolda yürüyenler, kalplerinde Allah'a olan iman ve güvenle hareket ederler. Şafaklarda dalgalanan sancak ise, hakikat ve adaletin sembolüdür. Allah’ın nuru, nasıl ki yeryüzünde her karanlığı aydınlatıyorsa, bu sancak da adaletin, hakkın ve imanın bir sembolü olarak daima yükselecektir.

Zulüm, baskı ve karanlık ne kadar üzerimize gelse de, Allah'ın nurunu söndürmek isteyenler, asla başarılı olamazlar. Rabbimiz buyurur: "Onlar, Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Fakat Allah, nurunu tamamlamaktan başka bir şeye razı olmaz." (Tevbe, 9/32). İşte bu, müminlerin davasıdır: Korkmadan, çekinmeden, zulmün karşısında dimdik durarak, Allah’ın dinini yüceltmek ve O'nun adaletini tesis etmek.

Ey kardeşlerim, biliniz ki bu şafaklarda yüzen al sancak, İslam’ın, adaletin ve hak yolunun sembolüdür. Bu bayrak, Allah’a iman edenlerin sarsılmaz inancıyla dalgalanır. İman edenlerin kalplerindeki iman ışığı sönmedikçe, bu sancak da asla yere düşmez. Allah’ın vaadi haktır, O’nun davası hiçbir zaman kaybolmaz. Dünya ne kadar karanlığa gömülse de, bu sancak her zaman hakkın temsilcisi olarak dalgalanacak ve İslam’ın nuru, insanlığı aydınlatmaya devam edecektir.

Öyleyse korkmayın! Allah bizimle olduktan sonra, ne dünya ne de zalimler bizi yenebilir. Sancak, hakikat ve adaletin bayrağıdır. Ve bu sancak, Allah’ın koruması altındadır. Kıyamete kadar bu sancak dalgalanacak ve Müslümanların kalplerindeki iman, karanlıkları delip geçecektir. Çünkü Allah, hakkı daima üstün kılacaktır. Korku, yalnızca zalimlerin yüreğinde olmalıdır; müminler ise Allah’a güvenip dayanarak yeryüzünde adaleti tesis edecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim