Bu dünyada bizlere düşen, Allah’ın adaletini rehber edinmek, zulme karşı durmak, haksızlıkla mücadele etmek ve her işimizde adaleti gözetmektir.

 Ey iman edenler,

Biliniz ki Allah’ın adaleti sonsuzdur, mükemmeldir ve her şeyin üzerinde bir denge kurar. O, her şeyi bilen ve her şeyin hakkını en adil şekilde veren yüce bir yaratıcıdır. Hiçbir haksızlık O’nun hükmünde yer bulmaz, hiçbir zulüm O’nun adaletinden kaçamaz. Zira Allah’ın adaleti, bizlerin kavrayışını aşan bir mükemmelliktedir.

Bu dünya, adaletin tam anlamıyla tecelli ettiği bir yer olmayabilir. Burada gördüğümüz haksızlıklar, zulümler ve adaletsizlikler, bizleri bazen derinden yaralayabilir. Ancak bilin ki, bu dünya sadece bir imtihan yeridir. Gerçek adalet, ahirette, Allah’ın huzurunda en mükemmel haliyle ortaya çıkacaktır. O gün, hiçbir amel, hiçbir haksızlık, hiçbir iyilik ya da kötülük gözden kaçmayacak; her şeyin karşılığı eksiksiz olarak verilecektir.

Bu dünyada bizlere düşen, Allah’ın adaletini rehber edinmek, zulme karşı durmak, haksızlıkla mücadele etmek ve her işimizde adaleti gözetmektir. Zira Allah, adaletle hareket edenleri sever ve onları mükafatlandırır. Unutmayın ki, adaleti ayakta tutmak, insanlığın en yüce görevlerinden biridir. Adaleti ayakta tutanlar, Allah’ın rızasını kazanmış, O’nun huzurunda mükafata layık olmuş kimselerdir.

Ahirette Allah’ın mükemmel adaletinin tecelli edeceği gün geldiğinde, her şey en doğru şekilde değerlendirilecek ve herkes, hak ettiğini tam olarak alacaktır. Bizler, bu dünyada adaleti aramalı, ona sarılmalı ve ona uygun yaşamalıyız. Çünkü adaletten sapmayanlar, Allah’ın adaletine kavuşacak, zulme uğramayanlar ise O’nun rahmetiyle mükafatlandırılacaktır.

Allah bizleri, adaletin ve hakkaniyetin savunucuları eylesin ve O’nun adaletine uygun bir yaşam sürmeyi nasip eylesin. Amin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim