'Biz aslında yok muyuz?' sorusunu sormak yerine, 'Biz niçin varız?' diye sormalıyız.

 Ey insanlar,

Yaratılışımızın ve varoluşumuzun hakikati, Allah’ın kudretiyle şekillenen bir gerçekliktir. Bizler, Rabbimizin yüce iradesiyle var edildik ve O’nun ilmi, her şeyin üzerinde kuşatıcıdır. Varlığımız, Allah’ın bize verdiği ruh ile anlam kazanmıştır. 'Biz aslında yok muyuz?' diye sorgulamak, varoluşun derin sırlarını anlamak için bir çabadır; ancak bilmelisiniz ki, bizler Allah’ın yarattığı gerçek varlıklarız.

Kur'an, bize Allah’ın her şeyi hikmetle yarattığını bildirir. Evrenin en ince detaylarına kadar yaratılışı, O’nun ilmiyle şekillenir. İnsanın varlığı da O’nun kudretiyle ortaya çıkmıştır. İnsan, yalnızca maddi bedenden ibaret değildir. Ruh ile bedenin birleşmesiyle bir varlık kazandık. Bu dünya hayatı, ebedi olan varoluşun geçici bir durağıdır. Bizler buradayız, çünkü O bizi var etti ve imtihan için dünyaya gönderdi.

Unutmayın ki, nefsin oyunlarına ve vesveselerine kapılmadan, varoluşun anlamını Allah’ın ilmine ve vahyine dayanarak anlamaya çalışmalıyız. Varlığımızın geçici olduğunu bilsek de, bu dünyadaki imtihanlarımız, ebedi ahiret yurduna hazırlıktır. Bizler bu dünyada Allah’ın ayetlerini, varlık delillerini ve ilahi hikmetini anlamak için bulunuyoruz.

Sorgulamak, insanın tabiatında vardır. Ancak bu sorgulama, bizi hakikate götürmeli ve bizi Allah’ın varlığını, kudretini ve yaratılışın mükemmelliğini idrak etmeye sevk etmelidir. 'Biz aslında yok muyuz?' sorusunu sormak yerine, 'Biz niçin varız?' diye sormalıyız. Çünkü Rabbimiz bizi bir hikmetle yaratmıştır ve bizler O’nun belirlediği yolda yürüyen kullarız.

Ruhumuz, O’nun bizlere verdiği en yüce nimettir. Varlığımızın hakikati de bu ruhla anlam bulur. Bu dünyadaki varoluşumuzun amacını idrak edelim, Allah’ın bize lütfettiği akıl ve kalple gerçeği arayalım ve O’nun rızasını kazanmak için gayret gösterelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim