Biliniz ki, bu yurt üzerindeki en son ocak sönmeden, Müslümanlar asla boyun eğmeyecek ve İslam’ın nuru sönmeyecektir.

 Ey iman edenler,

"Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak" ifadesi, bir milletin iman, azim ve direniş ruhunun simgesidir. Bu ocaklar, yalnızca evlerimizde yanan ateşler değil, aynı zamanda kalplerimizde yanan iman nurunun ve Allah yolunda yaşama arzusunun bir sembolüdür. Bu ocaklar, Allah’a olan bağlılığımızın ve dinimize sahip çıkma kararlılığımızın işaretidir.

Her evde tüten bu ocak, aslında İslam'ın ve Allah'a iman edenlerin simgesidir. Bu ocak, sönmeden yurdumuzun üzerinde tütmeye devam ettikçe, biliniz ki iman sahipleri yeryüzünde daima var olacak ve İslam, tüm insanlığa nur saçacaktır. Kur'an-ı Kerim’de Rabbimiz buyuruyor: "Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, nurunu tamamlayacaktır, kâfirler hoşlanmasa da." (Saf, 61/8). İşte bu ocak, Allah’ın nurudur. Kalplerimizde yanan iman ateşidir ve bu ateş, ne kadar zulüm gelirse gelsin asla sönmeyecektir.

Unutmayın ki, bir Müslümanın evi yalnızca bir aile yuvası değil, aynı zamanda Allah’ın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetine bağlı bir hayatı yaşama mücadelesinin merkezidir. Bu ocaklar tüttükçe, İslam’ın nuru yeryüzünde yayılmaya ve adaletin sesi her köşede yankılanmaya devam edecektir. Yeryüzünde ne zulüm ne de karanlık İslam’ın getirdiği bu ışığı söndüremez.

Ey Müminler, her evde tüten bu son ocak, Allah’a iman edenlerin kalplerindeki umut ve mücadele ruhunun göstergesidir. Bu ocağı tüttüren, Rabbimizin bizlere olan sonsuz merhameti ve rahmetidir. Bizlere düşen görev, bu ocakları canlı tutmak; imanımızı diri tutarak, ahlakımızı ve yaşam tarzımızı İslam’ın hükümleriyle süslemek ve Rabbimizin yolunda kararlılıkla yürümektir.

Biliniz ki, bu yurt üzerindeki en son ocak sönmeden, Müslümanlar asla boyun eğmeyecek ve İslam’ın nuru sönmeyecektir. Allah’ın izniyle, bu ocaklar, kıyamete kadar tütmeye devam edecek ve Allah’ın adaleti yeryüzünde hüküm sürecektir. Yüreklerimizdeki iman ateşi, bu ocakları sonsuza dek tutuşturacak ve İslam’ın nuru tüm insanlığa rahmet ve barış getirecektir. Allah’ın izniyle, hiçbir güç bu nuru söndüremez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim