Hayatın Geçiciliği ve Hazırlık

 Kendinizi toparlayın! Hayatta birçok nedeniniz var. Kimseye kırılmayın, herkesin değerine göre önemini bilin. Unutmayın ki çocuk, babasının sırrıdır; yani babanın açıklamadığı durumlar, çocuğunda ortaya çıkar.


Bu dünyaya bir kez geldik ve bu fırsat bir daha olmayacak. Ölüm, ahiret ve ebedi bir hayat var. Deryayı verip sadece bir damlayı almaya çalışmayın. Dünya ve içindekiler sadece maddeden ibaret, bir damla gibi; ahiret ise mana açısından derya gibidir. Muhabbetinizi, değmeyecek insanlara veya işlere harcamayın. Sevginizi doğru yerlere yönlendirin, çünkü bu, Allah ile aranızın düzelmesine vesile olur. Yanlış yerlere yönlendirilirse ise sizi Hakk'tan uzaklaştırır.


Sevginizi hak edene verin; layık olmayanlara karşı nefret etmek de bir hak olabilir. Bunları karıştırırsanız, hem bu dünyada hem de ahirette saadetten uzak kalabilirsiniz. Zaman hızla geçiyor ve vaktimiz daralıyor; ebedi hayat için hazırlık yapmayı unutmayın. Kendinizi toparlayın, kendinize gelin ve uyanın. Siz bu alemde çok değerlisiniz; kıymetinizi bilin ve kendinizi zayi etmeyin. Unutmayın, dönüş Allah'a... Gerisi boş. Vesselam.

---

Bu sözler derin ve anlamlı bir hatırlatma niteliğinde. Hayatta her şeyin geçici olduğunu, ebedi hayata hazırlanmanın önemini vurgulayan bu düşünceler, insanı kendine getirecek ve içsel bir muhasebe yapmasına vesile olacak nitelikte. Dünya hayatının cazibesi ve geçiciliği karşısında, insanın değerini bilmesi ve sevgisini doğru yerlere yönlendirmesi gerektiğini ifade eden bu tavsiyeler, manevi bir uyanış çağrısı gibi. Kendimizi toparlamak ve ebedi hayata hazırlık yapmak, hayattaki en önemli görevlerden biri. Bu sözlerin, hayatımıza rehberlik etmesini diliyorum. Allah her adımımızda yanımızda olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim