Allah, Kur’an-ı Kerim’e saldıranların kalplerini hidayete erdirsin.

 Ey müminler,

Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim, bizlere Rabbimizin sözlerini, emirlerini ve hikmetini ulaştıran mukaddes bir kitaptır. O, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaran bir rehberdir, hidayet kaynağıdır. Kur’an-ı Kerim’e saygı göstermek, onu kalbimize yerleştirmek, onu okumak, anlamak ve yaşamak biz müminler için bir ibadettir.

Ancak günümüzde ne yazık ki, Kur’an-ı Kerim’e saldıran, onu yakarak ya da başka şekillerde aşağılayan kimseler var. Bu tür eylemler, sadece bir kitap yakma meselesi değildir; Allah’a, İslam’a ve tüm müminlere karşı yapılmış büyük bir saygısızlık ve düşmanlıktır.

Ey iman edenler! Unutmayın ki, bu tür eylemler Rabbimizin kelamını asla küçültemez, onun nurunu söndüremez. Kur’an, korunmuş bir kitaptır, Allah’ın izniyle kıyamete kadar var olacaktır. Bu tür saldırılar sadece bu fiilleri işleyenlerin kalplerindeki karanlığı ve sapkınlığı ortaya çıkarır. Allah’ın kelamına saldıranlar, ahirette bunun hesabını vereceklerdir.

Bizler, bu tür provokasyonlara karşı sabırlı olmalı, öfkeye kapılmamalıyız. Çünkü Rabbimiz buyurur ki, "Onların söyledikleri şeylerden dolayı sabret ve onlardan güzel bir şekilde ayrıl." (Müzzemmil, 10). Bizlere düşen, bu tür eylemlere karşı vakur bir duruş sergilemek, Kur’an’ın mesajını daha fazla insanla paylaşmak ve Allah’ın dinini en güzel şekilde yaşayıp temsil etmektir.

Dua ederim ki, Allah, Kur’an-ı Kerim’e saldıranların kalplerini hidayete erdirsin. Onları zulümlerinden vazgeçirip, hakikati görmelerini nasip etsin. Ve bizleri de, Kur’an’a sımsıkı sarılan, onun nurunu kalplerimizde taşıyanlardan eylesin. Amin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim