Allah bizleri her daim doğru yolda sabit kılsın.

 Ey iman edenler,

Savaş, sadece meydanlarda kılıçların, silahların çarpışması değildir. Asıl savaş, imanımızı, ahlakımızı ve değerlerimizi koruma mücadelesidir. Bir müminin savaşı, düşmana karşı sadece bedeniyle değil, ruhuyla ve kalbiyle de verdiği bir savaştır.

Düşman, bizleri Allah yolundan saptırmaya, bizlere İslam’ın dışındaki değerleri benimsetmeye çalıştığında, asıl sınavımız başlar. Savaş meydanında can vermek bir kayıp değildir; asıl kayıp, düşmanın ahlakını, alışkanlıklarını ve sapkın düşüncelerini benimseyip kendi özümüzden uzaklaşmaktır.

Unutmayın ki, düşmanımıza benzediğimizde, onun gibi düşündüğümüzde, onun gibi yaşadığımızda, savaşı kaybetmiş oluruz. Çünkü o zaman artık kendi kimliğimizden, kendi inancımızdan uzaklaşmış, düşmanın izinde yürümeye başlamışızdır. Bir Müslüman, her zaman Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalı, kendi inancını, ahlakını ve değerlerini her durumda muhafaza etmelidir.

Bizlere düşen, düşmanımıza karşı sadece bedenimizle değil, inancımızla da direnmek, onların sapkınlıklarına, haksızlıklarına, adaletsizliklerine asla boyun eğmemektir. Zafer, sadece savaş meydanında değil, kalpte ve ruhta da kazanılır. Allah’ın emirlerine sıkı sıkıya bağlı kalan, düşmanın tuzaklarına düşmeyen müminler, gerçek zaferin sahibidir.

Dua ederim ki, Allah bizleri her daim doğru yolda sabit kılsın. Kalplerimizi ve zihinlerimizi düşmanın fitnesinden muhafaza etsin ve bizleri, imanımızdan taviz vermeyen, O’nun yolunda kararlılıkla yürüyen kullarından eylesin. Amin.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim