Soykırımlar ve zulümler, asla kabul edilemez ve her zaman karşı çıkılması gereken büyük adaletsizliklerdir.

 Ey Müminler,

Bugün, insanlık tarihinin en acı verici dönemlerinden biri olan soykırımların bize öğrettiği dersleri hatırlamamız gerekmektedir. Soykırımlar ve zulümler, asla kabul edilemez ve her zaman karşı çıkılması gereken büyük adaletsizliklerdir. Tarih, zalimlerin sonunun nasıl bir hesaplaşmayla noktalandığını defalarca göstermiştir. Hitler'in soykırımlarının sonu nasıl hüsranla sonuçlandıysa, Filistin halkına yönelik zulüm ve soykırım uygulamaları da benzer şekilde adaletin terazisinde karşılık bulacaktır.

Filistin'de yaşanan zulümler, sadece Filistin halkını değil, tüm insanlığı derinden yaralamaktadır. Müminler olarak, bu tür zalimliklere karşı durmalı ve adaletin sağlanması için mücadele etmeliyiz. Filistin halkının özgürlüğü ve güvenliği, tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Bizler, adaletin ve insanlığın savunucusu olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.

Allah'ın izniyle, zulmü ve haksızlığı ortadan kaldırmak için gereken her türlü çabayı göstereceğiz. İslam'ın adalet, merhamet ve insan haklarına verdiği önemi her fırsatta hatırlatacak ve bu değerlere sahip çıkacağız. Filistin halkının yaşadığı acılar, bizim acımızdır ve onların mücadelesi, bizim de mücadelemizdir.

Rabbimiz, bizlere zulme karşı durma cesareti ve adaleti tesis etme gücü ver. Filistin halkına sabır ve dayanma gücü ihsan eyle. Adaletin ve barışın yeryüzünde hâkim olmasını nasip et. Amin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim