Savaşların son bulacağı, barış ve huzurun egemen olacağı bir dünya hayali..

 Sevgili Kardeşlerim,


Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah,


Bugün sizlerle, savaşların son bulacağı, barış ve huzurun egemen olacağı bir dünya hayalini paylaşmak istiyorum. Bu, umudun en parlak yüzünü görmek, insanlığın en yüce arzusunu dillendirmek demektir.


Gözlerinizi kapatıp hayal edin: Çocuklarımız güvenli bir ortamda büyüyecekler, savaşın yıkıcı izlerini taşımadan. Onların gülüşleri, dünyayı aydınlatan en güzel güneş gibi parlayacak. Onların yüzlerindeki mutluluk, tüm insanlığın ortak mutluluğu olacak. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:


> "Müminler bir binanın tuğlaları gibidirler, birbirlerini desteklerler." (Buhari, Edeb, 27)


Bu hadis, bizlere birlik ve dayanışmanın önemini hatırlatır. İnsanlar birbirlerine sevgi ve saygıyla yaklaşacaklar, farklılıkları zenginlik olarak görecekler. Uzlaşma ve işbirliği, çatışma ve ayrılığın yerini alacak.


Kur'an-ı Kerim’de Allah, barışın önemini şöyle vurgular:


> "Eğer onlar barışa yanaşırlarsa, sen de ona yanaş ve Allah’a tevekkül et." (Enfal Suresi, 8:61)


Bu ayet, barışa olan inancımızı pekiştirir. Bizler, bu dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çaba göstermeliyiz. Her birimiz, bu hayalin gerçekleşmesi için gayret sarf etmeliyiz. 


Unutmayın ki, barış dolu bir dünya hayali sadece bir düş değildir; inancımızı kaybetmeden, kararlılıkla ilerlediğimizde gerçek olabilir. Bu yolda, İslam'ın adalet, merhamet ve sevgi prensiplerini rehber edinmeliyiz. Allah’ın izniyle, bu güzel gelecek bizim gayretlerimizle şekillenecektir.


> "Allah, size kendi içinizden bir peygamber gönderdi. O size hem Allah'ın ayetlerini okur, hem sizi arındırır, hem de Kitap ve Hikmet'i öğretir." (Bakara Suresi, 2:151)


Bu ayet bizlere, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) öğretilerini hatırlatır ve onun örnek ahlakını takip etmemizi öğütler. Barış dolu bir dünya için, onun adalet ve merhamet anlayışını hayatımıza rehber edinmeliyiz.


Rabbim, bizlere bu yolda güç ve sabır versin. Barış ve huzurun egemen olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle. Selam ve dua ile...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler