Mutluluk, her kalbin ortak dilinde sözcük olacak..

 Sevgili Kardeşlerim,


Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah,


Bir gün, güneş doğduğunda dünya üzerinde büyük bir değişimin başlayacağına inanıyorum. Bu değişim, insanların yüreklerindeki haksızlık ve ayrımcılığa karşı bir isyanın doğmasıyla başlayacak. Adaletin güneşi yükselip karanlığı dağıtacak ve gökyüzüne umut ışıkları saçacak. Bu, Allah'ın adaletinin ve merhametinin tecelli ettiği bir zaman olacak.


Allah'ın izniyle, insanlar arasındaki faiz duvarları yıkılacak, paranın baskısı sona erecek ve yerini insanlık değerlerine bırakacak. Bu yeni düzenin temeli sevgi, saygı ve empati olacak. İslam'ın öğretileri gereği, birbirimize karşı merhametli ve adil davranmalı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı esas almalıyız. 


Kur'an-ı Kerim'de Allah, adaletin önemini şöyle vurgular:


> "Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutan, kendiniz, anne babanız ve yakınlarınız aleyhine de olsa, Allah için şahitlik eden kimseler olun." (Nisa Suresi, 4:135)


Bu ayet bize, adaletin her koşulda korunması gerektiğini öğretir. İnsanlar arasında adaletin tesis edilmesi, haksızlık ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir. 


Bu yeni düzende, insanlar birbirine destek olacak, yardımlaşacak ve birlikte büyüyecekler. İslam'ın bizlere öğrettiği gibi, kardeşlik ve dayanışma duygusuyla hareket edeceğiz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:


> "Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine merhamet etmekte ve birbirlerini korumakta bir vücut gibidirler. Vücudun bir uzvu rahatsız olursa, diğer uzuvlar da rahatsız olur." (Buhari, Edeb, 27)


Bu hadis, ümmet olarak birbirimize karşı sorumluluklarımızı hatırlatır. Birbirimize karşı sevgi, saygı ve merhametle yaklaşmalıyız. 


Toprak bereketiyle yeşerecek, gökyüzü barışla maviye bürünecek. Bu, Allah'ın bizlere bahşettiği nimetlerin en güzel şekilde kullanılmasının ve paylaşılmasının bir sonucu olacak. Hep birlikte, adalet ve merhametle dolu bir dünya inşa edeceğiz. Bu dünya, İslam'ın adalet, merhamet ve sevgi prensiplerine dayanan bir dünya olacak. 


Bir gün, dünya üzerindeki bu değişim gerçekleşecek ve mutluluk, her kalbin ortak dilinde sözcük olacak. Allah'ın izniyle, bu güzel günlere hep birlikte ulaşacağız. Hepimiz, bu değişimin bir parçası olmalı ve elimizden geleni yapmalıyız.


Rabbim, bizlere bu yolda güç ve sabır versin. Selam ve dua ile...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler