İstikbar, kibirlenme ve diğer milletlerin değerlerini hiçe sayma ruhu demektir..

 Esselamu aleyküm kıymetli kardeşlerim,


İstikbar, kibirlenme ve diğer milletlerin değerlerini hiçe sayma ruhu demektir. Bugün dünya sahnesinde, bazı devletler kendilerine muhalif olan diğer devletleri yıkma hakkını kendilerinde görüyor ve bu düşünceyle hareket ediyorlar. Bu, tamamen istikbar ruhudur, Firavunluktur, emperyalist bir psikolojidir.


Firavunluk, Allah'a karşı gelmek ve insanları kendi egemenliği altına alarak zulmetmek anlamına gelir. Emperyalizm, bir milletin kimliğini ve varlığını inkâr ederek onu boyunduruk altına alma arzusudur. Bu durum, hem dini hem de milli namus ve gayret duygusunu zedeler. Emperyalizm, bir ülkeye girdiğinde o milletin kültürünü, kimliğini ve bağımsızlığını yok etmeye çalışır. Bugün bu emperyalist ruhun global sembolü Amerika'dır.


Rabbimiz, Kuran-ı Kerim'de bizleri kibirlenmekten ve zulmetmekten sakındırmıştır: "Yeryüzünde böbürlenerek dolaşma! Çünkü sen ne yeri yarabilir ne de dağlar boyu ulaşabilirsin." (İsra, 17/37). Bu ayet, bize alçakgönüllü olmayı ve başkalarına zulmetmemeyi emreder.


Bugün karşımızdaki istikbar ve zulüm, kibar, parfümlü, kravatlı ve medeni bir görünümün arkasında gizlenmiş durumda. "Hümanizm ve insanseverlik" gibi sloganlarla kendilerini süsleyen bu güçler, gerçekte mazlumları, çocukları bile katletmekten geri durmamaktadırlar. Bu, onların gerçek yüzünü gösterir ve bizlere zalimlerin kibrine karşı durmamız gerektiğini hatırlatır.


Sizlere sesleniyorum: Zulme ve kibire karşı durmalıyız. Bu, bizim hem dini hem de milli bir görevimizdir. Emperyalizmin ve zulmün karşısında dimdik durarak, adaletin ve hakkın savunucusu olmalıyız. Rabbimiz, bizlere adaleti tesis etmeyi ve zulme karşı durmayı emretmiştir: "Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya vermeyi emreder; hayâsızlığı, fenalığı ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor." (Nahl, 16/90).


Kardeşlerim, istikbara ve zulme karşı dururken, Allah'ın adaletini yeryüzünde hakim kılmak için çalışmalıyız. Birbirimize destek olmalı, mazlumların yanında yer almalı ve zulme karşı durarak Rabbimizin rızasını kazanmalıyız. Unutmayalım ki, adaletin ve hakkın savunucusu olmak, İslam'ın bize öğrettiği en önemli değerlerden biridir.


Allah’ın rahmeti, bereketi ve adaleti üzerinize olsun.


Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim