Bir zamanlar Üsküdar'ın huzurlu sokaklarında..

 Esselamu Aleykum Aziz Kardeşlerim,


Bir zamanlar Üsküdar'ın huzurlu sokaklarında, manevi havasında yaşamış olmanın verdiği mutluluğu her daim yüreğimde taşırım. O güzel belde, tarihin derinliklerinden gelen ruhuyla, her köşesinde huzuru ve sükûneti barındıran eşsiz bir mekândı. Üsküdar'ın sokaklarında yürürken, camilerinde namaz kılarken, parklarında dinlenirken hissettiğim manevi huzur ve sükûneti şimdi daha derinden anlıyorum.


Üsküdar, sadece bir yerleşim yeri değil, aynı zamanda gönüllerimize işleyen bir hatıralar diyarıdır. Her bir köşesinde, geçmişin izlerini, atalarımızın bıraktığı mirası ve manevi değerleri bulmak mümkündür. O sokaklarda yürürken, insanın kalbi huzur bulur, ruhu dinginleşir ve Rabbimize daha yakın hisseder.


Ancak hayat, bizleri bazen sevdiklerimizden ve sevdiğimiz yerlerden uzaklaştırır. Şimdi Üsküdar'dan uzakta başka bir yerde yaşamaktayım. Üsküdar'ın manevi atmosferini, dostlukların ve kardeşliklerin en güzel şekilde yaşandığı o sıcak mahalleyi özlemle anıyorum. Orada geçirdiğim her an, kalbimde derin izler bırakmıştır.


Üsküdar'ın o huzur dolu sabahlarını, akşam ezanının yankılandığı sokaklarını ve dostlarla yapılan güzel sohbetleri her daim hatırlıyorum. Her ne kadar fiziken uzakta olsam da, Üsküdar'ın manevi havası ve orada yaşadığım güzel anılar her zaman benimle.


Üsküdar, Rabbimizin bizlere sunduğu bir nimet, bir huzur kaynağıdır. Orada yaşadığım günleri, kalbimde derin bir özlemle anarken, dualarımda her zaman Üsküdar'ın güzelliklerinin ve manevi havasının korunmasını niyaz ediyorum.


Sevgili kardeşlerim, sizler Üsküdar'da yaşamaya devam ederken, bu güzel beldenin kıymetini bilin. Orada geçirdiğiniz her anı, Rabbimize şükrederek ve O'nun rızasını kazanma gayreti içinde değerlendirin. Üsküdar'ın huzurunu ve sükûnetini koruyun, birbirinize sevgi ve saygıyla yaklaşın.


Selam ve dua ile,




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Kişiliğim