Rızık

 Sevgili Kardeşlerim,


Bugün sizinle rızkımızın, yani geçim kaynaklarımızın önemine dair birkaç düşünce paylaşmak istiyorum. Rızkımız, Allah'ın bize verdiği nimetlerin en önemlilerinden biridir. Ancak çoğu zaman bu nimetin kıymetini tam olarak fark etmeyiz.


Rızkımız, sadece maddi varlıklarımızı temin etmekle kalmaz, aynı zamanda manevi ve ruhsal ihtiyaçlarımızı da karşılar. Allah, her birimize kendi rızkımızı önceden belirlemiştir ve bu rızkı bize en güzel şekilde verir. Bu nedenle, rızkımızın miktarı veya şekli ne olursa olsun, ona şükretmeli ve israf etmemeliyiz.


Rızkımızı kazanmak için çaba göstermek, bizim üzerimize düşen bir sorumluluktur. Ancak bu çaba içindeyken, Allah'ın rahmet ve ihsanına güvenmeyi de unutmamalıyız. Çünkü rızkımızın kaynağı O'dur ve O, her zaman bize yeter.


Rızkımızı helal yoldan kazanmak, Allah'ın hoşnutluğunu kazanmanın anahtarıdır. Haram yollara başvurarak kazanılan rızık, bize aslında bir lanet ve felaket getirebilir. Bu nedenle, işlerimizde ve kazancımızda adaleti ve doğruluğu gözetmeliyiz.


Sonuç olarak, rızkımızın önemini ve kıymetini bilmeli ve şükrederek, adil ve doğru yollardan kazanmaya gayret etmeliyiz. Allah, rızkımızı eksik etmeyecek kadar cömerttir ve bizim üzerimize düşen görev, O'nun bu ihsanına layık olabilmek için çaba göstermektir.


Rabbimiz, bize her zaman bol bol rızık versin ve bizleri doğru yoldan ayırmasın.


Sevgi ve saygılarımla.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler