Göklerin ve yerin hükümranlığı, yüce Allah'a aittir.

 Değerli Kardeşlerim,


Göklerin ve yerin hükümranlığı, yüce Allah'a aittir. O, her şeyin yaratıcısı ve sahibidir. Kainatın tüm varlıkları, O'nun sonsuz kudreti ve hikmetiyle var edilmiştir. Biz insanlar, bu kusursuz yaratılışın bir parçasıyız ve O'nun emirlerine boyun eğmekle yükümlüyüz.


Kıyamet günü, tüm insanlık için büyük bir sınavın ve hesap gününün başlangıcı olacaktır. İman edip hayırlı işler yapanlar, Rablerinin rahmetiyle mükafatlandırılacak ve ebedi saadete erişeceklerdir. Ancak batıla sapıp, Allah'ın emirlerini reddedenler ve günah işleyenler, hüsrana uğrayacaklar ve sonsuz azaba maruz kalacaklardır.


Bu sebeple, Allah'ın emirlerine uymak, doğru yolu izlemek ve salih amellerde bulunmak hayati önem taşır. İman, takva ve iyilik, kıyamet gününde bizi kurtuluşa erdirecek en büyük sermayedir. Her birimiz, Rabbimize olan itaatimizle ve insanlık için hayırlı işler yaparak kendi hesabımızı düzeltmeliyiz.


Unutmayın ki, Allah'ın hükümranlığı karşısında herkesin hesap vereceği bir gün gelecektir. Bu sebeple, doğru yolda yürümeli, Allah'ın emirlerine uygun yaşamalı ve her an O'nun rahmetinden umut kesmeden tövbe etmeliyiz.


Selam ve dua ile.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler