Gerçek güç, kalplerimizdeki iman..

 Sevgili Kardeşlerim,


Yüce Allah'ın bizlere verdiği en büyük güç, ne silahlardadır ne de dünyevi stratejilerdedir. Gerçek güç, kalplerimizdeki iman ve Rabbimize olan sarsılmaz teslimiyetimizdedir. Bu, her türlü zorluk ve sınamada bize rehberlik eden, sabır ve direncimizi artıran bir kuvvettir.


Biliniz ki, iman bir kaledir ve bu kale içinde bulunan her bir mümin, Allah'ın izniyle yenilmezdir. Bizim savaşımız, nefsimizle, şeytanla ve adaletsizlikle karşıdır. Bu savaşı, ancak Allah'a tam bir teslimiyet ve O'nun ipine sımsıkı sarılarak kazanabiliriz.


Dünya hayatının geçici cazibesine kapılmadan, asıl hedefimizin Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu unutmayalım. Bizler, Allah'ın emirlerine uyarak ve O'nun yasaklarından kaçınarak, hem bu dünyada hem de ahirette mutluluğu yakalayabiliriz.


Allah'a olan inancımız ve teslimiyetimiz, bizi korkudan, endişeden ve tüm dünyevi bağlardan azade kılar. Bu, bize özgürlük verir; zira gerçek özgürlük, Allah'ın emirlerine teslim olmakta ve O'nun kudretine güvenmekte yatar.


O halde, kardeşlerim, hayatımızın her alanında Allah'a daha çok yönelelim, O'na daha fazla güvenelim. Zira bizler, ancak Allah'a teslim olduğumuzda gerçek gücümüze ulaşabiliriz. Ve unutmayalım ki, bu teslimiyet bizleri asla zayıflatmaz, aksine bizi daha da güçlendirir ve yüceltir.


Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Bizleri doğru yolda sabit kılsın ve imanımızı daima güçlü tutmayı nasip etsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler