Kibir ve gurur

 Ey iman edenler,


Kibir ve gurur, insanın nefsine ve egosuna yenik düştüğü, Allah'ın koyduğu sınırları aşan ve başkalarını hor gören bir davranış biçimidir. İslam'a göre, kibir ve gurur, insanın en büyük düşmanlarından biridir ve bu kötü hasletlerden kaçınmak, müminlerin önemli bir görevidir.


Kibir ve gururun insanları nasıl sürüklediğini ve helak olduğunu anlatırım. İslam'ın öğretilerine göre, kibir ve gurur, insanın yüreğini karartır, ibadetini zayıflatır ve Allah'ın rahmetinden uzaklaşmasına sebep olur. Kibirli ve gururlu insanlar, başkalarını hor görür, kendilerini herkesten üstün görür ve Allah'ın yarattığı diğer insanlara saygı duymazlar.


Ancak müminler, kibir ve gururun esiri olmazlar. Onlar, mütevazı, alçak gönüllü ve saygılı olurlar. Kibir ve gurur, müminin kalbini karartır, onu Allah'a yaklaştırmaz. Müminler, kibir ve gururdan uzak durarak, Allah'ın rızasını kazanmaya çalışırlar ve insanlar arasında sevgi, saygı ve adaleti yaymaya gayret ederler.


Kibir ve gurur, insanın dünyasını karartır, kalbini körleştirir ve onu Allah'ın rahmetinden uzaklaştırır. Bu nedenle, müminler olarak, kibir ve gururdan uzak durmalı, mütevazı olmalı ve Allah'ın yarattığı her canlıya saygı göstermeliyiz. Allah'ın rahmetine sığınarak, kibir ve gururu kalplerimizden uzak tutmalıyız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler