Giyim tarzı, kişinin Allah'a olan saygısını ve toplum içindeki yerini yansıtır.

 Ey sevgili kardeşlerim,


Giyim tarzı, kişinin Allah'a olan saygısını ve toplum içindeki yerini yansıtır. Özellikle genç kızlarımızın giyimine dikkat etmeleri, hem kendi onur ve iffetlerini korumaları hem de toplum içinde saygınlıklarını sürdürmeleri açısından önemlidir.


İslam, kişinin giyimine dikkat etmesini ve iffetli bir şekilde giyinmesini öğütler. Kadınlar için örtünme konusu, Allah'ın emriyle belirlenmiştir ve kişinin Allah'a karşı olan sorumluluğunun bir gereğidir. Bu nedenle, giyim tarzımızı seçerken, Allah'ın hoşnutluğunu ve toplum içindeki itibarımızı göz önünde bulundurmalıyız.


Kardeşlerim, giyim tarzımızı seçerken içinde bulunduğumuz çevreyi ve toplumun değerlerini de göz önünde bulundurmalıyız. Ancak önemli olan, giyim tarzımızın Allah'ın rızasına uygun olması ve toplum içinde saygınlığımızı korumasıdır.


Kardeşlerim, Allah'a karşı olan sorumluluklarımızın bilincinde olarak giyimimize dikkat etmeliyiz. Giyim tarzımızı seçerken iffetimizi korumalı, Allah'ın hoşnutluğunu kazanmalı ve toplum içinde saygınlığımızı sürdürmeliyiz.


Rabbimizden hidayet ve yardım dilerim.


Selametle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler