Evrenin bir simülasyon olup olmadığına dair spekülasyonlar..

 Sevgili Kardeşlerim,


Evrenin bir simülasyon olup olmadığına dair spekülasyonlar, insanın sınırlı zihninin sonsuz evrene dair anlamaya çalışmasıyla ortaya çıkar. Ancak gerçek şu ki, evrenin gerçekliği hakkında kesin bir bilgiye sahip değiliz. Bizim görevimiz, Allah'ın emirlerine uygun bir şekilde yaşamak ve O'nun yarattığı evrende hikmet aramaktır.


Kur'an-ı Kerim'de, Allah'ın yarattığı evrenin derinliklerine ve kudretine dair pek çok ayet vardır. Bizler, bu evrenin karmaşıklığı ve muhteşemliği karşısında Yaratıcımızın büyüklüğünü ve kudretini daha iyi anlamalıyız. Evrenin bir simülasyon olup olmadığına dair yapılan tartışmalar, aslında Allah'ın yaratma gücüne ve hikmetine bir övgüdür.


Kardeşlerim, önemli olan evrenin gerçekliği hakkında spekülasyon yapmak değil, Allah'a olan inancımızı güçlendirmek ve O'nun emirlerine uygun bir şekilde yaşamaktır. Evrenin bir simülasyon olup olmadığına dair kesin bir bilgiye sahip olmasak da, bizim görevimiz Allah'a teslim olmak ve O'nun yarattığı evrende hikmet aramaktır.


Rabbimizden hidayet ve anlayış dilerim.


Selametle...


---


Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Evren bir simülasyon mu?” Psikiyatrist ve Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, teknoloji, etik ve din üzerine düzenlenen bir çalıştayda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tarhan'ın "Evren Bir Simülasyon mu?" sorusuyla gündeme getirdiği derin düşünceler, zihinlerde yeni ufuklar açıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler