Bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.

 Ey Sevgili Kardeşlerim,


Bizim dergâhımız, karanlık ve ümitsizlik dergâhı değildir. Burası, Allah'ın sonsuz merhametinin ve bağışlamanın hüküm sürdüğü bir mekândır. Tövbe kapısı her zaman açıktır.


Çünkü biz, Rabbimizin sonsuz merhametini ve bağışlamasını biliriz. O, kullarına daima kapılarını açık tutar ve tövbe eden herkesi bağrına basar. Yeter ki samimi bir şekilde tövbe edelim ve O'na yönelerek af dileyelim.


Kardeşlerim, tövbe etmek ve tekrar O'na yönelmek, imanımızın bir gereğidir. Hiçbir günah, Allah'ın rahmetinden büyük değildir ve O, her günahkarın tevbelerini kabul eder. O yüzden yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel. O'nun kapısı her zaman açıktır ve O, kullarını bağışlamaya hazırdır.


Rabbimize yönelmek, günahlarımızdan arınmak ve O'na samimi bir şekilde yönelmek, bizi içsel bir huzura ve manevi bir dinginliğe kavuşturur. Bu yolda yürümek, bizim en büyük hedefimizdir ve Allah'ın izniyle, O'nun rahmetine ulaşırız.


Kardeşlerim, tövbe etmekten ve Allah'a yönelmekten asla vazgeçmeyin. O, affedicidir ve bağışlayıcıdır. Yeter ki samimi bir şekilde O'na yönelin ve O'nun rahmetine sığının. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel, çünkü O, daima senin yanındadır.


Rabbimizden, tövbe kapısını daima açık tutmasını ve bizi affetmesini dilerim. İnancımızı ve bağlılığımızı her zaman taze tutalım ve O'na yönelmekten asla vazgeçmeyelim. Selam olsun size ve Allah'ın rahmeti sizinle olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler