Anne ve babaya öf bile demeyin

 Ey iman edenler,


Anne ve babaya öf bile demeyin, onlara yumuşak bir şekilde davranın. Onların yaşlılık günlerinde bile onlara itaat edin, onlara hürmet gösterin ve onlara saygıyla davranın. Allah'ın rızası, anne babanın rızasında gizlidir. Onları üzmeyin, incitmeyin ve onlara karşı şefkatli ve merhametli olun. Anne babaya yapılan iyilikler, Allah'ın hoşnutluğunu kazanmanın en önemli yollarından biridir. Onların duasını almak, dünya ve ahiret saadetinin anahtarıdır.


Anne ve babaya olan saygı ve sevgiyi her fırsatta vurgularız. Onların emirlerine itaat etmek, Allah'ın rızasını kazanmanın en kutsal yollarından biridir. Anne ve babaya karşı gösterilen saygı, İslam'ın temel değerlerinden biridir ve bizler de bu değerleri yaşamımızın her anında hayata geçiririz.


Anne ve babanın emirlerine itaat etmek, onlara hürmet göstermek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak, Müslümanların en önemli görevlerindendir. Anne ve babanın duaları, Allah'ın rahmetini ve bereketini üzerinize çeker ve dünya ve ahiret saadetinizi arttırır. Bu nedenle, anne ve babaya olan saygı ve sevgiyi her zaman koruyun ve onların hakkını gözetin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkın Yolunda Birlik

Andım

Gazze için üzerine düşen görevler